Mercato jedyną restauracją w Trójmieście
nagrodzoną za najlepszą kartę win przez nowojorski magazyn Wine Spectator!
Zobacz więcejRestauracja Mercato doceniona w międzynarodowych rankingach
Restauracja Mercato jest rekomendowana przez magazyn Wine Spectator oraz przez przewodnik kulinarny Gault &Millau. Obie pozycje od lat wskazują swoim czytelnikom miejsca na najwyższym światowym poziomie.
Krytycy kulinarni przyznali nam 3 czapki kucharskie – to najwyższe w północnej Polsce wyróżnienie. Nasz szef kuchni, Paweł Stawicki otrzymał tytuł „Szefa Jutra”. Pierwsze wyróżnienie Wine Spectator otrzymaliśmy już w 2013 roku jako pierwsza na Pomorzu restauracja.
Dziękujemy za zaufanie. Bez Was, naszych Gości, nic by się nie udało.
________________________________________________________________________________
Wine Spectator to magazyn, który koncentruje się na kulturze i sprawach związanym z winem. Każdego roku wydawanych jest 15 numerów, których treść zawiera artykuły, sylwetki osób oraz ogólne informacje o rozrywce. Każdy numer zawiera także od 400 do ponad 1000 ocen win. Ranking Wine Spectator tworzony jest od 1981 roku i dzielony jest na trzy kategorie: Grand Award, Best of Award of Excellence oraz Award of Excellence. Degustatorami i zarazem krytykami wina tego największego na świecie magazynu winiarskiego są m.in.: James Molesworth, Marcus Kim, Bruce Sanderson, Harvey Steiman, James Laube, od 1981 do 2010 - James Karmienia oraz redaktor naczelny: Thomas Matthews. Gault & Millau to prawdziwa kulinarna mapa Polski. Ponad 800 adresów dla wielbicieli dobrego smaku! Jedyny obiektywny, międzynarodowy i niezależny przewodnik po polskich restauracjach i produktach regionalnych. Tworzony zgodnie z zasadą „szkoda czasu, podniebienia i portfela na złe jedzenie”.
Powrót